Android Oreo 8.0 : Data Lansării și funcții noi

Distribuie :

Android a lansat noua versiune numită Oreo 8.0, aka Android O. Momentan această versiune este deja disponibilă pentru telefoanele Nexus și Google Pixel. Google continuă să pună nume versiunilor android după anumite dulciuri.

În trecut având nume de: Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop, Marshmallow și Nougat. Au făcut un parteneriat cu cei de la KitKat pentru a le putea folosi numele în versiunea android KitKat 4.4 . În 2017 au făcut parteneriat și cu Oreo, biscuitele cu cremă care este destul de popular în lume.

Următoarea versiune, probabil o să fie Nutella sau Cascada Skittles  :mrgreen: În 21 August a fost anunțată ultima versiune de android și urmează lansarea și pentru celelalte telefoane.

  Ce funcții noi apar în noul android Oreo 8.0 ? 
  • Pornirea telefonului de 2 ori mai repede
  • Autocompletare formulare de logare
  • Minimiează activitățile aplicațiilor din fundal
  • Funcția "Picture in Picture" , poți vedea 2 aplicații odată
  • Notification Dots, organizare mai bună a notificărilor
  • Android Instant App, lansează aplicații direct din browser fără alte instalări
  • Google Play Protect, scanează milioane de aplicații chiar și cele pe care nu le-ai instalat
  • Îmbunătățire a bateriei
  • Îmbunătățire semnificativă a chatului, datorită celor 60 de emoji noi
Android 0 se focalizaează pe o experiență cât mai fluidă și curată. Îmbunătățește experiența Android cu funcții foarte bune, Notification Dots, Picture in Picture și multe altele. Autocompletarea automată pentru logare este asemănătoare cu cel din Chrome doar că  merge din aplicații direct. Smart Text Selection, recunoaște automat nume, numere de telefon, adrese și nu mai trebuie să te chinui să selectezi manual.Îmbunătățirea controlui pentru tastatură Androi 0 îmbunătățește săgețile și butonul de navigare pentru tastatura fizică.

Iconițe adaptate Iconițele în Android O suportă efecte vizuale și vor fi afișate în diferite forme pe toate dispozitivele.

Îmbunătățiri conectivitate Wi-fi Aware permite aplicațiilor și dispozitivelor din apropiere să caute și să comunice prin Wi-fi fără un punct de acces la internet. Și Bluetooth a fost îmbunătățit. Suportă calitate HD audio prin codecul LDAC de la Sony și metode noi pentru aplicații care permit convorbirea telefonică.

Suport pentru mai multe ecrane Android O suportă mai multe ecrane, permițând utilizatorului să se mute dintr-o activate în alta dintr-un ecran în altul.

Administrare mai bună al cacheului Ficare aplicație are o limită de stocare al cacheului, iar când sistemul are nevoie să elibereze spațiu acesta va șterge date ale aplicațiilor folosind mai mult decât limita selectată de la început.    

Niciun comentariu