Cum să alegi un telefon bun în funcție de preferințe și buget

Distribuie :
Cu toții când căutăm un telefon, rareori ne stabilim niște cerințe minime. De exemplu, eu când caut sunt ca românul adevărat. Să fie cu de toate ca șaorma, calitate nemțească și preț chinezesc. Dar în realitate nu-i chiar așa.

Mereu trebuie să-ți stabilești ce fel de telefon ai nevoie. Pun pariu că dacă ar fi un telefon cu cameră să filmeze 4k, procesor deca-core, 8gb ram, spațiu de 128gb cel puțin, ecran de 6, rezistent la apă, ecran super rezistent gorila glass, senzor.

Nimeni nu l-ar putea exploata la capacitate maximă. De exemplu, persoanele care vor telefon mai mult pentru vorbit și poze, pot alege un telefon cu cameră bună și stocare internă suficientă sau un card Micro SD încăpător. Totuși, suntem în 2017 și au apărut tot felul de telefoane pe gustul tutoror.

Îți recomand să-ți iei un telefon cu minim 16GB memorie internă, minim 2GB RAM, minim procesor Quad-Core, baterie de minim 2200 mAh. 


 Zilele astea îmi tot căutam un telefon și mă gândeam să-mi iau neapărat cu gorilla glass. Că poate-l scap, că poate rezistă și în caz de ceva, poate poate. Ei bine, am un Sony de 4 ani și l-am scăpat de 2 ori și arată încă super bine fără nicio crăpătură.

De obicei sunt mai împiedicat, dar cu telefonul mereu am fost grijuliu. Alte persoane dau cu telefoanele și le trântesc de parcă sunt geamantane cu haine. Sony-ul meu însă e rezistent la apă, la început eram tot cu el sub apă să fac poze și altele.

După un timp te plictisești. Nu consider că e necesară o chestie de genul pentru telefon dacă ai grijă de el. Oricum dacă se scufundă mai mult de 1 metru și jumătate e ca și dus că nu rezistă căpăcelele de siguranță. Nici de gorilla glass nu sunt foarte încântat.

Am făcut niște cercetări și întradevăr, sunt rezistente dar telefoanele pică mereu pe colțuri. Din cauza șocului de pe colțuri, se sparge displayul direct iar ecranul de protecție rămâne intact. Slabe șanse să pice telefonul fix pe față.


Dacă ești pe fugă și mai scapi telefonul, mai bine ia-ți o husă cu colțuri dure sau dintr-un silicon care absoarbe impactul.  De altfel poți încerca un telefon rezistent, sunt câteva care arată și foarte bine. De exemplu telefoanele HTC sunt de calitate premium și sunt protejate cu gorilla glass și înveliș rezistent. Puteți alege telefoane concepute special pentru a rezista.

Rezistente la șocuri, apă, lovituri, zgârieturi și altele. Aceste telefoane sunt concepute pentru medii dure, cum ar fi șantierele. Poți găsi telefoane super rezistente aici: iHunt.ro Îți sugerez să nu te iei după gurile rele că telefoanele chinezești sunt toate varză. Sunt unele și slabe, cum orice cultură are uscăciunile ei.

De exemplu, Huawei este o chinezărie de foarte bună calitate. Am prieteni care dețin Huawei p9 lite și sunt foarte muțumiți cu ele. Nu știu până la urmă care e diferența între ele până la urmă, toate companiile cumpără cam aceleași piese, ei doar fac designul. Oh și le optimizează. Aici e marea problemă, un telefon poate să aibă 10 gb de ram și procesor de care vrei, dacă nu e optimizat bine, o să se blocheze non-stop și o să fie plin de erori.

De asta, înainte să vă cumpărați un telefon, căutați un review unde telefonul este trecut prin mai multe teste să vă faceți o părere. Pe Youtube puteți găsi multe clipuri de prezentare și multe altele. Ca tehnologie și optimizare consider că cele mai bune sunt: Samsung, Apple, One Plus. La momentul actual, aceste companii sunt atente până la cel mai mic detaliu, însă și prețul este pe măsură. Totuși Phone Killerul rămâne One plus, mai nou lasând One Plus 5.

Din perspectiva mea, o să vă enumerez cele mai bune 3 companii pentru mine:


  • Samsung
Samsung este un fel de Apple, doar că pe android. Este un telefon făcut pentru cei care vor un telefon bun pe care se pot baza. Un telefon performant și bine optimizat care poate fi exploatat la capacitate maximă. Ultimele telefoane fiind dotate cu Gorilla Glass care protejează ecranul. După părerea mea, designul e singurul care le lipsește. Sunt niște telefoane cu design simplu și plicticos. După apariția S7 Edge și S8 No Edge, mie mi-au câștigat respectul și admirația.
  • Apple
Apple aș putea spune că face telefoane foarte bune, însă nu sunt făcute ca să reziste. Ei probabil știind că proprii clienți se plictisesc repede și lansează oricum din an în an un nou model. Fanii Apple achiziționează fără să clipească noile modele, de asta probabil au fost concepute să reziste puțin. Apple aș putea spune că este singura companie care se respectă la maxim, design propriu, sistem de operare propriu. Prețul este pe măsură, însă ai cu totul altceva față de concurență. Apple oferă cam același lucru ca și Samsung, calitate și performanță. Cei de la Apple sunt populari pentru camerele foto foarte bune care captează într-o fracțiune de secundă de la apăsarea pe buton. În comparație cu 90% din telefoanele android care stai 2 secunde și tot ștearsă iese poza de parcă suntem în 2005 cu un telefon VGA. Ca și design, consider că Apple este nr.1
  • One plus
One plus nu este un telefon foarte arătos, însă îți garantez că se mișcă cel mai rapid dintre toate. Având cele mai multe resurse și fiind foarte bine optimizat. Aș putea spune că One Plus este printre puținele telefoane care e pe toate gusturile. Dacă îți place de felul tău să stai mult pe net, să instalezi aplicații, să testezi, să te joci și multe altele. Îți recomand acest telefon. Este făcut special pentru multi-tasking, pentru folosirea intensivă, pentru cei care știu să profite de un telefon bun. Prețul telefoanelor One Plus nu este unul mare, raportat calității pe care-l oferă.

În concluzie, nu există cel mai bun telefon. Este ca și cu soția, a ta e cea mai bună, pentru că ție-ți place cel mai mult. Și la telefoane trebuie să găsești ceva pe gustul și nevoile tale și să vă înțelegeți bine.

Niciun comentariu