Extensie chrome care te ajută să scrii mai corect gramatical în engleză

Distribuie :

Eu unul am avut multe probleme cu gramatica  în limba engleză și sincer nu aveam răbdare să învăț toată engleza pentru câteva câteva expresii. Așadar, extensia Grammarly vă sare în ajutor. Această extensie funcționează ca un fel de autocorect, subliniază cuvintele care sunt scrise greșit și vă arată formularea corectă. De altfel, mai are grijă punctuație, stilul scrierii, dacă cuvintele sunt așezate bine în context și multe altele. Poate fi extrem de folositoare extensia dacă scrieți o compunere, un eseu, examen,etc. Puteți importa fișiere pentru a analiza tot textul și pentru a-l corecta. Dacă doriți să vă corecteze în timp real din aplicația Word, Grammarly este disponibil și pentru pachetul Office și Outlook. Mai  este desponibilă și aplicație pentru Windows care este activă în orice fereastră nouă deschisă care conține text scris.


După ce instalați aplicațiile, puteți începe să scrieți ce doriți, după câteva secunde o să înceapă să se sublinieze automat cuvinte și vă arată recomndări, greșeli, corectări,etc. O să vă apară o iconiță mică în colțul drept al paginii de unde scrieți. Am scris o compunere în Word și acum vreau să văd ce e de adăugat și ce pot să corectez.


A subliniat cu culoarea roșie greșelile critice, iar cu culoare verde recomandări sau corectări minore. De obicei  pentru a elimina spații inutile sau pentru a adăuga cuvinte. Eu consider că această aplicație este o mină de aur, îți oferă tot ce ai nevoie pentru a învăța gramatică fără probleme.

Pe lângă asta, mai are și câteva funcții premium:

  • Verifică dacă un text este plagiant( foarte folositor pentru cei care scriu pentru licență, doctorat,masterat,etc.)
  • Un vocabular mai bogat pentru recomandări mai avansate
  • Corectori mai avansați care verifică instant un document
Însă, este cam scumpă această versiune premium, care ajunge la 29$ pe lună. Însă, dacă consideri că ai nevoie pe termen lung, este și un pachet mai ieftin care ajunge la 11$ dacă-l cumperi pe minim un an. Pentru versiunea web, iconița grammarly o să vă apară într-un colț jos. După ce scrieți ceva și dacă aveți greșeli o să apară o cifră care reprezintă numărul de greșeli din propoziție. După puteți da click pe iconiță, și o să apară într-o fereastră separat unde puteți vedea detalii amănunțite despre propoziția voastră. Niciun comentariu