Tutorial Google Maps/ Hărți, ghidul tău pentru călătorie

Distribuie :
Spune adio aplicațiilor gps pe care dați o căruță de bani și care sunt foarte ineficiente.  Multe persoane au avut experiențe neplăcute cu gps precum tom tom, garmin,etc. Google s-a pus serios pe treabă și a lucrat la hărți, care în prezent sunt extrem de precise și gratis.

 Aplicația Hărți e un must în lista cu aplicații esențiale din telefon și nu trebuie să lipsească. De obicei când vreau să merg într-o excursie cu mașina, îmi fac traseul frumos de acasă și descarc harta pe wi-fi.

Ce poate face mai exact aplicația? 

Aplicația poate găsi aproape orice locație dorești, de la un anume oraș până la restaurante, hoteluri, muzee și până la străzi exacte. De altfel, se calulează automat distanța din locația ta până la locația pe care o cauți și poți alege mai multe trasee, ca să-ți fie cât mai accesibil. De exemplu cauți un restaurant și habar n-ai unde să mergi. Scrii numele orașului și adaugi cuvântul "restaurant" . Pentru asta sunt două metode:

Metoda 1

Aplicația are două opțiuni de sortare.
  • Deschis acum
Puteți selecta doar restaurantele deschise în momentul în care sunteți pe aplicație. Nu cred că-și dorește nimeni să facă 15km cu mașina la 3 dimineața și când ajunge la restaurant să fie închis. Puteți să sortați dacă restaurantul să fie deschis, asta o să vă ajute foarte mult dacă vă apucă noaptea târziu foamea și majoritatea sunt închise. Așa nu mai pierdeți vremea să le colindați pe toate până găsiți ceva deschis.
  • Cel mai bine evaluate 
În caz că nu doriți să vă treziți cu neplăceri în cazul gusturilor în a alege un restaurant, fost evaluate restaurantele de clienți, și tu poți evalua de altfel. A doua opțiune vă ajută să sortați rezultatele în fucție de evaluările primite de la utilizatorii aplicației.


Metoda 2

Selectați din meniul principal al aplicației ce doriți să căutați:
  • restaurante
  • cafenele
  • benzinării
  • farmacii
  • bancomate
  • magazine alimentareFuncția -Afișați locația-

Recent a apărut un update unde poți să trimiți locația ta altor persoane. Consider că e foarte utilă chestia asta și te poate salva din multe încurcături. Poate te-ai pierdut și nu mai știi pe unde să mergi, poți trimite locația unui prieten să vină după tine sau un taxi.

Din aplicație accesați Afișați locația și apoi alegeți cum doriți să trimiteți locația și cui, puteți alege: skype, messenger, facebook, whatapp, mesagerie,etc. Persoana care primește locația ta are nevoie neapărat să aibă internetul pornit și poate vedea în timp real unde vă aflați. Puteți alege cât timp doriți să fie această afișare a locației disponibilă.

Se poate selecta minim 15 minute și dacă vrei poți adăuga de pe + și - din meniu, de la câteva ore până 3 zile. De altfel, se poate selecta să fie locația disponibilă până dezactivați afișarea în caz că doriți doar câteva secunde să-i arătați sau pe o perioadă mai lungă de 3 zile.

Alege modul de a circula


Transport public Aplicația îți alege traseul în funcție de cum dorești să te deplasezi. Dacă alegi să autobuzul,tren,etc. o să-ți apară stații în apropiere și unde circulă, de altfel și ora plecării. Selectați unde doriți să mergeți și alegeți că mergeți pe jos și vă arată în cât timp parcurgeți distanța până la stație.

Ciclism

Dacă îți place să pedalezi și te-ai săturat de trafic, alege bicicleta. Ai trasee pentru bicicliști și pe unde e permis să circuli. Însă, doar în unele zone fucționează în acest mod aplicația.

Trafic

 Acest mod este cel standard pentru a circula în trafic, este special pentru autoturisme și are cele mai multe funcții.

Funcția -Începeți deplasarea cu mașina 

Această funcție este foarte bună pentru a măsura o distanță dintre două puncte. Poate doriți să calculați cât parcurgeți de acasă până la locul de muncă și să vă calculați consumul și așa mai departe. Doar porniți funcția și aceasta începe să acumuleze date pe parcursul călătoriei dumneavoastră.

Funcția -Hărți offline

Hărți offline este foarte folositoare pentru cei care nu dispun de mult internet mobil pentru actualizarea hărții în continuu. Eu de multe ori prefer să descarc harta înainte să plec într-o excursie, îmi consumă multă baterie să las datele mobile pornite, plus gps plus ecranul pornit non-stop.  Puteți descărca o bucată foarte mare din România, însă circulă și un zvon că în următoarele update-uri puteți descărca harta pentru toată țara, ceea ce e super tare.

Dacă vă îngrijorați în legătură cu spațiul pe care-l ocupă harta, o să vă apară o aproximare în funcție de cât selectați în chenarul respectiv. Recomand să vă actualizați harta înainte de a pleca la drum.


 

Modul de vizionare al hărții

Teren Hărți Acest mod este special pentru a vedea formele de relief. Poate fi foarte util dacă sunteți cu cortul și doriți să găsiți o zonă aproape de o apă curgătoare și multe altele.

Satelit Hărți  Modul satelit este mai exact o poză făcută din satelit care vă ajută să vedeți zonele mai puțin accesibile sau dacă căutați un loc anume, clădire,etc.

Trafic Hărți În acest mod puteți vedea drumurile pe categorii: europene, autostrăzi, etc. Fiecare categorie are o culoare specifică pentru a vă ajuta să le deosebiți.

Funcția -Locațiile dvs.- Aici se găsește un istoric de călătorii în locurile vizitate. Puteți găsi și hărți salvate, locuri viitoare pe care le-ați pus în plan, locurile etichetate. De altfel se poate crea un eveniment din aplicația Calendar și să selectați un traseu și o să apară în aplicația Google Maps automat.

Funcția -Cronologie- În cronologie puteți vedea traseele din trecut, ora parcurgerii sau chiar puteți adăuga notițe. Din setări se poate modifica adresa dvs. de acasă sau de la muncă. Dacă aveți net foarte puțin, puteți selecta din setări ca aplicația să funcționeze doar pe Wi-FI sau pe hărți offline.

Niciun comentariu